20 juli, 2019
Gemengd Stoofschotel

Deze Hongaarse stoofschotel heet officieel: “Pörkölt”, maar is bij Nederlanders beter bekend als goulash. Bestel je in Hongarije goulash (Gulyás) dan krijg je namelijk (goulash)soep.
De officiële benamingen zijn in feite niet belangrijk. Het belangrijkste is dat het een heerlijke smakelijke en uiterst geurige stoofpot is. Het heeft een paar uurtjes nodig om te garen maar ondertussen ruikt je hele huis naar deze heerlijke stoofpot.
Ingrediënten (4 personen):
- 500 gram rundvlees
- 300 gram varkensvlees
- 2 uien
- 3 el. Paprikapoeder
- Olie
- 1 / 2 paprika’s
- 2 tomaten
- 2 el. Goulashcrème mild of Pittig
- 1 el. Paprikcrème
- 250 ml rode wijn
- Peper en zout
Bereiding
- Pel en snipper de ui.
- Verwarm olie in een ruime pan.
- Bak de ui goudbruin in olie.
- Haal de pan van het vuur en bestrooi met Paprikapoeder.
- Breng de rundvlees en de varkensvlees aan in de pan en rooster enkele minuten.
- Bestrooi met peper en zout.
- Voeg Goulashcrème en Paprikacrème toe en ± 2dl water.
- Snijd de paprika en tomaten in blokjes / reepjes en voeg deze na enige tijd toe.
- daarna gaat de wijn erbij.
- Laat het afgedekt en reken om tenminste 2 uur stooftijd en voeg eventueel water toe.
Echte Hongaarse gemengd stoofschotel (Pörkölt) gaat uitstekend samen met zelfgemaakte galuska, aardappelpuree, pasta, gnocchi of gewoon met brood.
Eet smakkelijk