20 maart, 2018
Gevulde Paprika’s

Het smaakt lekker, ziet er fraai uit en voor je portemonnee is het al even vriendelijk. Het is een heerlijk gerecht voor doordeweeks en ook zeer geschikt voor kinderen. Gevulde paprika’s maken is niet lastig. Gebruik verschillende kleuren paprika’s om het nog feestelijker te maken! Bekijk dit recept!
Ingrediënten (4 personen):
- 4 stuks middelgrote witte paprika’s
- 200 gram gehakt
- 40 gram rijst
- 1 ei
- 1 theelepel peper
- 2 theelepels zout
- 120 gram tomatenpuree (blikjes)
- 1 ui
- 30 gram selderij blaadjes
- 3 eetlepels olie
- 4 eetlepels bloem
- 50 gram suiker
- 1 liter vleesbouillon
Bereiding:
- Was de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.Laat de paprika heel.
- De rijst half gaar koken, het rauwe ei, de peper, het zout en het gehakt toevoegen.
- De paprika met deze masse vullen.
- Niet te strak vullen omdat de inhoud na het verwarmen uitzet waardoor de vrucht kan barsten.
- Neem een grote pan, doe de gevulde paprika erin.
- Dan de tomatenpuree en de selderijblaadjes toevoegen.
- Het geheel aan de kook brengen en ca. 30 minuten laten koken.
- Intussen verwarmt u de olie in een pan.
- Vier eetlepels bloem aan de olie toevoegen tot de bloem lichtbruin kleurt.
- Dan koud water inroeien tot een gladde massa ontstaat en aan de gevulde paprika’s toevoegen.
- Naar smaak suiker toevoegen.
- Het geheel koken totdat de paprika en de vulling zacht is.
De gevulde paprika’s gaat uitstekend samen met gekookte aardappels.
Eet smakkelijk
One thought on : Gevulde Paprika’s
Dit recept is echt heerlijk en een aanrader voor iedereen. Makkelijk te maken en ook met wat variatie. Wij eten het regelmatig en de kinderen zijn er ook dol op. Heni bedankt