🏠 Home / 🍗 Hoofdgerechten / Pannenkoeken van Hortobágy
6 april, 2019

Pannenkoeken van Hortobágy

Geplaatst in 🍗 Hoofdgerechten op door Heni Tags: ,

De Hortobágyi palacsinta is een pannenkoekje dat wordt gevuld met vlees.
Een hartige gevulde pannenkoek die zijn oorsprong kent op de Hongaarse poesta (Hortobágy). Erg origineel als voorgerecht waarmee u menig gast aangenaam zult verrassen!
Gevulde pannenkoeken uit de oven zijn in heel Centraal-Europa populair.

Ingrediënten (4 personen):

  • 600 gram kippenvlees
  • 1 grote ui
  • 1 tomaat, ontveld en in stukken gehakt
  • 1 groene en een rode puntpaprika, in kleine stukjes gesneden
  • 2 dl zure room
  • 450 gram bloem
  • 2 dl melk
  • 1 dl koolzuurhoudend(mineraal)
  • water
  • 2 eieren
  • zout, peper, paprikapoeder
  • 1 bosje verse peterselie

Bereiding:

  1. Maak met de eieren, bloem, melk en koolzuurhoudend water een beslag voor de pannenkoeken.
  2. Doe er een snufje zout bij en klop tot het de dikte heeft van stevige room.
  3. Laat het afgedekt een uur rusten.
  4. Zet een grote koekenpan op het vuur en smeer hem in met een klein beetje olie: net genoeg dat het oppervlak glanst.
  5. (Gebruik een kwastje of een stuk keukenpapier dat je in de olie doopt).
  6. Lepel er een dun laagje beslag in en sla aan het pannenkoeken bakken tot het beslag op is.
  7. In een andere pan bak je de fijngehakte ui in een scheut olie goudbruin.
  8. Doe er het gehakt bij, twee lepels paprikapoeder, de stukken tomaat en zout en peper.
  9. Doe er twee glas water bij en roer tot het gehakt gebruind is.
  10. Als het te droog wordt kan er nog wat van de resterende water bij.
  11. Giet het vocht van het vlees af in een aparte kom.
  12. Doe het met een zeef of met behulp van het deksel.
  13. Roer 1 dl. van de zure room door het vleesnat en roer tot het glad is.
  14. Giet de helft van het room-vleesnat weer bij het vlees en roer het goed door.
  15. Leg nu wat vlees in het midden vaneen pannenkoek en sla de zijkanten er wat overheen.
  16. Vouw de pannenkoek dan op tot een mooi pakketje.
  17. Roer de zure room door de achtergebleven sap en giet dat over de pannenkoeken. Verwarm het bord met de pannenkoeken in de oven.
  18. Strooi de bovenkant van de pannenkoeken met de overgebleven zure room en versier daarna de pannenkoeken met peterselie.
Eet smakkelijk



Misschien vind je dit ook leuk:
Wie een uniek Hongaars gerecht wil proberen, moet zich aan de vissoep wagen. Naast de
Deze Hongaarse stoofschotel heet officieel: “Pörkölt”, maar is bij Nederlanders beter bekend als goulash. Bestel
Rizi-bizi is natuurlijk van originele niet Hongaars, maar Italiaans. Maar het is zo ingeburgerd geraakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *