🏠 Home / 🍩 Gebakjes / Pizza a’la Heni
17 maart, 2018

Pizza a’la Heni

Geplaatst in 🍩 Gebakjes, 🍗 Hoofdgerechten op door Heni Tags: ,

Zelf de heerlijkste Italiaanse pizza’s maken? Zo moeilijk is het niet. Altijd gedroomd om zelf thuis de perfecte pizza te bakken? Lees hoe je een lekkere, krokante Italiaanse pizza maakt. De sleutel tot een goede pizza is een goede bodem, een goede tomatensaus, een goede topping en het juist bakken. Er is weinig zo fijn als je, vanaf de basis zelfgemaakte, pizza uit de oven halen wanneer de geur je tegemoet komt en de pizza je toe lijkt te schreeuwen om een hapje te nemen. Een 🍕 pizza gaat er hier altijd wel in.

Ingrediënten (4 personen):

  • 250 gram bloem
  • 100 ml water (lauwwarm)
  • 20 gram verse gist of 7 gram gedroogde gist
  • 1/2 eetlepels olijfolie
  • 3 theelepels zout (fijn zout, zonder bergje)
  • 1 theelepel suiker
  • 2 stuks tomaat
  • 1 stuks paprika
  • 1 stuks ui
  • 8 stuks oliven
  • 8 plakken ham
  • 1 stuks mozzarella

Bereiding:

  1. Los de suiker op in 1 dl lauwwarme water.
  2. Het zout door de bloem vermengen, en een nestje maken waarin we het gistpapje gieten en de olijfolie toe.
  3. Kneed het deeg ongeveer 15 minuten tot het een gladde, soepele bal geworden is.
  4. Doe de deegbal in een met olijfolie ingevette bak, dek deze af met een theedoek en zet deze op een warme plek weg, bijvoorbeeld naast de oven of de verwarming om 1 uur te rijzen.
  5. Maak de randen iets dikker, zodat de saus er niet afloopt en bedek de pizza met de topping.
  6. Verwarm de oven ongeveer 200 of 220° C. Hoe warmer de oven, hoe beter het resultaat en hoe korter de pizza gebakken hoeft te worden.
  7. Maak een tomatensaus voor de pizza.
  8. Leg de gehakte tomaten erop .
  9. Strooi de kaas erover en verdeel de ham en doe daarop de uien, paprika, en olijven op de pizza.
  10. Daarna de plakken mozzarella verdelen.
  11. Bak de pizza’s in de oven in 20-25 minuten klaar en lichtbruin.

 

Eet smakkelijk



Misschien vind je dit ook leuk:
Wie een uniek Hongaars gerecht wil proberen, moet zich aan de vissoep wagen. Naast de
Deze Hongaarse stoofschotel heet officieel: “Pörkölt”, maar is bij Nederlanders beter bekend als goulash. Bestel
Rizi-bizi is natuurlijk van originele niet Hongaars, maar Italiaans. Maar het is zo ingeburgerd geraakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *