12 mei, 2018
Poke Bowl

Een poké bowl is een traditioneel gerecht uit Hawaii en spreek je uit als po-kay. Die lekkere maaltijd,
of wel poké bowl, bestaat uit een mix van verse vis en groenten.
Ingrediënten (4 personen):
- 250 g basmatirijst
- 120 ml rijstazijn
- 300 g zalmfilet
- ½ rode peper
- 2 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 1 komkommer
- 200 g verse bospeen
- 3 bosuien
- 2 eetrijpe avocado’s
- 2 tl zwart sesamzaad
Bereiding:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Roer 2/3e van de rijstazijn door de rijst als deze nog warm is.
- Laat de rijst in 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.
- Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 1 cm (brunoise).
- Snijd het steeltje van de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.
- Meng samen met de sojasaus en olie door de zalm.
- Zet de zalm afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- Schaaf de komkommer en de bospeen met een kaasschaaf of dunschiller in lange repen.
- Besprenkel met de rest van de rijstazijn. Snijd de bosui in schuine ringetjes.
- Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit.
- Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes.
- Verdeel de rijst over 4 kommen.
- Verdeel de komkommer linten, wortellinten, zalmblokjes, bosui en avocado over de kommen.
- Bestrooi de zalm met het sesamzaad.
Eet smakkelijk