12 mei, 2018

Poke Bowl

Geplaatst in 🍗 Hoofdgerechten, 🍅 Vegangerechten, 🐟 Visgerechten op door Heni Tags: , ,

Een poké bowl is een traditioneel gerecht uit Hawaii en spreek je uit als po-kay. Die lekkere maaltijd,
of wel poké bowl, bestaat uit een mix van verse vis en groenten.

Ingrediënten (4 personen):

  • 250 g basmatirijst
  • 120 ml rijstazijn
  • 300 g zalmfilet
  • ½ rode peper
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 komkommer
  • 200 g verse bospeen
  • 3 bosuien
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 2 tl zwart sesamzaad

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Roer 2/3e van de rijstazijn door de rijst als deze nog warm is.
  3. Laat de rijst in 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.
  4. Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 1 cm (brunoise).
  5. Snijd het steeltje van de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.
  6. Meng samen met de sojasaus en olie door de zalm.
  7. Zet de zalm afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  8. Schaaf de komkommer en de bospeen met een kaasschaaf of dunschiller in lange repen.
  9. Besprenkel met de rest van de rijstazijn. Snijd de bosui in schuine ringetjes.
  10. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit.
  11. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes.
  12. Verdeel de rijst over 4 kommen.
  13. Verdeel de komkommer linten, wortellinten, zalmblokjes, bosui en avocado over de kommen.
  14. Bestrooi de zalm met het sesamzaad.
Eet smakkelijk



Misschien vind je dit ook leuk:
Nog even en het is pasen. Waarom eten we paasbrood met Pasen? De traditie van het
Een aanrader! De visfilet (in mijn geval kabeljauwhaasje) gaat rauw in de ovenschaal. Met iets
Rizi-bizi is natuurlijk van originele niet Hongaars, maar Italiaans. Maar het is zo ingeburgerd geraakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *