11 mei, 2019
Schnitzel

- Rizi-bizi is natuurlijk van originele niet Hongaars, maar Italiaans. Maar het is zo ingeburgerd geraakt in de Hongaarse keuken dat het bijna lijkt alsof het er altijd geweest is. Rizi-bizi met gepaneerde kiepfile is bijvoorbeeld een gouwe ouwe. Gepaneerde kip is een van onze lievelingsgerechten met kip, maar hoe doe je dat nou precies zelf? Ik maakt voor jullie een heerlijke, makkelijke gepaneerde kip.
Ingrediënten (2 personen):
Rizi-bizi:
- 1 kop langgraan rijst
- 1 kop diepvrieserwten
- 1/2 kop water
- 1 kleine ui
- 2 el olie
- Zout
Gepaneerde kipfilet:
- 4 Kipfilets
- Bloem
- 2 Eieren
- Paneermeel/broodkruim
- Huishoudfolie
- Keukenpapier
- Olijfolie
Bereiding;
Rizi-bizi:
- Snijd de ui fijn en bak hem glazig in twee el olie.
- Roer de rijst erdoor. Zorg dat de rijst de olie opneemt.
- Voeg 1/2 kop water toe en zout.
- Breng het aan de kook, roer de erwten erdoor en zet het dan, afgedekt met een deksel, op het allerlaagste pitje.
- Laat het zo staan, kom er niet aan, roer er niet in, blijf er van af. Over 15 minuten is je rizi-bizi klaar.
Gepaneerde kiepfilet:
- Wikkel een kipfilet in huishoudfolie en sla deze plat met een vleeshamer of met een deegroller
- Pak 3 schaaltjes of diepe borden. In een van de schaaltjes doe je de bloem, in de andere de losgeklopte eieren en in de derde de paneermeel
- Leg het stuk kipfilet in de bloem en zorg dat deze rondom bedekt is. Haal hem dan door het ei en bedek hem dan met paneermeel aan beiden kanten
- Haal de kipfilet nu nogmaals door het ei en door de paneermeel. Zorgt dat de filet aan alle kanten bedekt is, zo heb je overal een knapperig laagje
- Zet een koekenpan op een verwarm hierin een flinke scheut olie.
- Leg de kipfilets in de pan, je wilt ze zo min mogelijk draaien dus heb geduld tot deze bruin zijn.
- Draai de kipfilet voorzichtig om met een spatel
- Als beiden kanten bruin zijn, laat je kipfilet dan uitlekken op een keukenpapiertje. Deze neemt de overtollige olie op.
Eet smakkelijk