🏠 Home / 🍗 Hoofdgerechten / Spaghetti Bolognese
17 april, 2018

Spaghetti Bolognese

Geplaatst in 🍗 Hoofdgerechten op door Heni Tags: , ,

Heb je al een lekker recept gevonden voor Spaghetti Bolognese?
Er zijn ontelbare recepten te vinden van spaghetti bolognese maar deze verrukkelijke versie komt toch wel heel dicht in de buurt van het originele recept.

Ingrediënten (4 personen):

  • spaghetti – 500 gr.
  • kalfsvlees – 400 gr.
  • Varkensvlees – 300 gr.
  • uien – 2 koppen
  • selderij – 100 gr.
  • wortelen – 1 stuks.
  • Garlic – 3 teentjes,
  • olijfolie – 40 gr.
  • melk – 150 ml
  • Runderbouillon – 250 ml
  • boter – 50 gr.
  • Droge witte wijn – 150 ml
  • Tomaten – 2 stuks.
  • gedroogde kruiden (basilicum, oregano) – 5 gr.
  • zwarte peper, zout naar smaak.

Bereiding:

  1. Vlees wassen, droog met een papieren handdoek,in blokjes gesneden en gehakt.
    Uien schoon, snijd ze in kleine blokjes. Hak selderij, rasp de wortelen.
    Tomaten giet kokend water, verwijder de schil en vermalen tot een puree. Knoflook gesneden zo fijn mogelijk
    In een diepe pan giet de olijfolie, smelt de boter en bak de ui en knoflook glazig.
    Giet de wortel en selderij toe en bak voor een paar minuten.
    Doe in een pan met de gehakte groenten, tomatenpuree en sudderen, kneden brokken spatel, gedurende 15 minuten.
    Giet de wijn en wacht totdat het is verdampt.
    Bestrooi de saus met kruiden, giet de room en de bouillon, roer en dek af. Sudderen op een laag vuur 5-10 minuten.
  2. Nu moeten we koken spaghetti doen.
    Om dit te doen koken 1,5 liter zuiver water met toevoeging van zout en 1 eetlepel olijfolie.
    Doe de pasta in een pan, breng opnieuw aan de kook.
    Spaghetti belangrijk om niet te verteren, dus 7-8 minuten is voldoende voor de bereiding ervan zijn.
    Vouw de pasta in een vergiet, spoel met schoon water.
    In porties verdeeld vlakke plaat van spaghetti en gegarneerd met Bolognese saus.
Eet smakkelijk



Misschien vind je dit ook leuk:
Wie een uniek Hongaars gerecht wil proberen, moet zich aan de vissoep wagen. Naast de
Deze Hongaarse stoofschotel heet officieel: “Pörkölt”, maar is bij Nederlanders beter bekend als goulash. Bestel
Rizi-bizi is natuurlijk van originele niet Hongaars, maar Italiaans. Maar het is zo ingeburgerd geraakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *