5 maart, 2018
Visfilet in Paprikaroomsaus met Champignons

Een aanrader! De visfilet (in mijn geval kabeljauwhaasje) gaat rauw in de ovenschaal. Met iets aangebakken champignons en een heerlijke paprikaroomsaus in de oven. Het resultaat: een verrukkelijke, smaakvolle vis met een super saus. Dit gaan we zeker heel vaak eten!
Wie denkt dat de saus te heftig is ten opzichte van de vis neemt de helft van alle ingrediënten voor de saus.
Ingrediënten (2 personen):
- 200 g kleine champignons
- 2 x 125 g kabeljauwfilet (of een andere witvis)
- 1 eetlepel boter of olie
- 100 ml zure room
- 100 ml crème fraîche
- 1 gulle eetlepel paprikapoeder
- 30 g bloem
Bereiding:
- Zet de oven aan op 200 graden.
- Maak de champignonnetjes schoon en droog.
- Verhit de olie of boter in de Koekenpan en bak de champignons onder roeren plm. 3 minuten. Bestrooi ze met wat zout.
- Bestrooi de vis met wat zout.
- Roer de zure room en de crème fraîche los met de paprika en de bloem en eventueel ook wat zout.
- Leg de visfilets in de ovenschaal
- Verdeel de champignons erover.
- Bedek de vis en de champignons met de saus en zet de schaal 15-20 minuten in het midden van de oven.
- Strooi voor het serveren nog wat paprikapoeder en gehakte peterselie over de vis.
Visfilet in paprikaroomsaus met campingnons gaat uitstekend samen met rijst of met noedels.
Eet smakkelijk