15 maart, 2018
Gouden knoedels

Ik maakt voor jullie een heerlijke, makkelijke gouden walnoot knoedels met vanillepudding. Gouden knoedels kan worden geserveerd met vanillepudding.
Ingrediënten (4 personen):
- 2,5 dl melk
- 2 suikerklontjes
- 20 g verse gist
- 2 eieren
- 120 g suiker
- 125 -150 g boter
- zout
- 300 g bloem
- 120 g walnoten, geraspt
- 1/2 tl geraspte citroenschil
- vanille- en poedersuiker
Bereiding:
- Los de suiker op in 1 dl lauwwarme melk.
- Het zout door de bloem vermengen, en een nestje maken waarin we het gistpaapje gieten.
- Klop de eieren met het resterende melk 2 el suiker, 2 el boter.
- De ingrediënten van het deeg kneden met de hand of machine. Rijzen 30-40 minuten.
- Dek de kom af met theedoeken en zet hem op een warme plek tot het deeg twee keer in volume is gerezen.
- Vet een vuurvaste schaal en bestuif de bodem met paneermeel. Meng de noten, citroenschil en resten- rende suiker. Smelt de resterende boter en laat hem weer afkoelen.
- Dompel steeds een eetlepel in de gesmolten boter voordat u hem in het gerezen deeg steekt.
- Schep in een ovenschaal laag voor laag stukjes deeg en het notenmengsel.
- Giet over de bovenste laag deeg warme boter.
- Vul de schaal voor twee derde en dek hem af met een theedoek. Zet het deeg op een warme plek tot het bijna tot de rand is gerezen. Klop de eidooiers en strijk dit met een kwastje op het deeg.
- Bak de gouden knoedels in de oven op een gemiddelde temperatuur in 35-40 minuten goudbruin.
- Laat ze afkoelen in de vorm, presenteer ze op een schaal en strooi er vanille- en poedersuiker.
Gouden knoedels zijn lekker met vanillepudding.
Eet smakkelijk