5 mei, 2018
Tiramisu

Met dit tiramisu recept zet je een verrukkelijk dessert op tafel.
Iedereen is het erover eens: tiramisu is absoluut het heerlijkste Italiaanse recept.
Met de in zachte room gedrenkte laagjes biscuit, koffie en chocola.
Ik vind het een heerlijk,klassiek toetje.
Ingrediënten (4 personen):
- 500 gr mascarpone
- 5 eieren
- 5 eetlepel kristalsuiker
- 40 lange vingers
- 2 kopje koffie
- 2 eetlepel rum aroma
- bittere cacao
Bereiding:
- Splits de eieren.
- Klop in een kom de eierdooiers en de suiker tot een wit schuim. Meng de mascarpone er goed door.
- Klop de eiwitten stijf en werk ze voorzichtig door het mengsel.
- Meng vervolgens de koude koffie en de marsala in een diep bord.
- Doop de lange vingers stuk voor stuk even in het koffie mengsel en leg ze naast elkaar in een platte ovenschaal. (rechthoekig of vierkant)
- Leg de helft van de koekjes op de bodem van een ovenschaal, bedek met de helft van het mengsel, leg er vervolgens de rest van de koekjes op en werk af met de rest van het mengsel.
- Laat minstens 3 uur (het liefst 12 uur) rusten in de koelkast.
- Bestrooi de tiramisu net voor het opdienen met behulp van een zeef met cacaopoeder.
Eet smakkelijk