19 maart, 2018
Erwtensoep

Ingredienten
- 400 gram spliterwten
- 1 prei
- 0,25 bosje bladpeterselie
- 2 runderbouillon blokjes
- 150 gr knolselderij (ongeveer ¼ van een hele knolselderij)v
- 1 winterpeen
- 1 aardappel, kruimig
- 1 rookworst
- 1 laurierblaadje
- Paar takjes selderij
- 1 ui
- 1 takje tijm
Bereiden
- Breng in een grote pan de spliterwten met 1½ liter water, 1 eetlepel zout, laurierblaadje, rookworst en tijm aan de kook en laat dit 20 minuten zachtjes koken.
- Roer regelmatig ook over de bodem.
- Voeg de aardappel en groenten toe en laat de soep nog 20 minuten zachtjes koken.
- Pluk en hak de peterselie en roer de peterselie door de soep.
- Serveer de erwtensoep in grote kommen met roggebrood.
Eet smakkelijk