🏠 Home / 🍲 Soepen / Erwtensoep
19 maart, 2018

Erwtensoep

Geplaatst in 🍲 Soepen op door Heni Tags: , , , , , , , ,

Ingredienten

  • 400 gram spliterwten
  • 1 prei
  • 0,25 bosje bladpeterselie
  • 2 runderbouillon blokjes
  • 150 gr knolselderij (ongeveer ¼ van een hele knolselderij)v
  • 1 winterpeen
  • 1 aardappel, kruimig
  • 1 rookworst
  • 1 laurierblaadje
  • Paar takjes selderij
  • 1 ui
  • 1 takje tijm

Bereiden

  1. Breng in een grote pan de spliterwten met 1½ liter water, 1 eetlepel zout, laurierblaadje, rookworst en tijm aan de kook en laat dit 20 minuten zachtjes koken.
  2. Roer regelmatig ook over de bodem.
  3. Voeg de aardappel en groenten toe en laat de soep nog 20 minuten zachtjes koken.
  4. Pluk en hak de peterselie en roer de peterselie door de soep.
  5. Serveer de erwtensoep in grote kommen met roggebrood.
Eet smakkelijk



Misschien vind je dit ook leuk:
Kippensoep is een soep gemaakt van kip, gestoofd met diverse andere ingrediënten. De klassieke kippensoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *