🏠 Home / 🍲 Soepen / Kippensoep
12 oktober, 2019

Kippensoep

Geplaatst in 🍲 Soepen op door Heni Tags: , , , ,

Kippensoep is een soep gemaakt van kip, gestoofd met diverse andere ingrediënten. De klassieke kippensoep bestaat uit een heldere bouillon, vaak met stukjes kip of groenten, met toevoeging van vermicelli. Kippensoep heeft ook de reputatie als remedie voor verkoudheid en griep.

Ingrediënten (4 personen):

  • 2 kg kip(delen)
  • 300 g soepgroenten
  • 80 g knolselderij
  • 50 g koolrabi
  • 40 g uien
  • 60 g paddenstoelen
  • peper en zout
  • 100 g gedopte doperwten
  • 100 g bloemkoolroosjes
  • 100 g aspergepunten
  • 1/2 paprika, in stukjes

Bereiding:

  1. De kip(delen) goed wassen en in 2 liter koud water aan de kook laten komen. Tussendoor afschuimen. Als het kookt, bij matige hitte zachtjes verder laten koken.
  2. Na 1/2 uur kooktijd soepgroenten, knolselderij, koolrabi, en uien toevoegen en kruiden met peper en zout.
  3. Tegelijkertijd in een andere pan de paddenstoelen (in plakjes), de erwten, de bloemkoolroosjes, de aspergepunten en de paprikastukjes in weinig gezouten water koken.
  4. Als de met de kip samengekookte groenten gaar zijn, deze uit de bouillon nemen. De helft van de groenten klein snijden. De rest kunt u ergens anders voor gebruiken.
  5. Het gare vlees uit de bouillon nemen. De bouillon af laten koelen, daarna door een doek of zeef schenken, en wel voorzichtig zodat ze niet troebel wordt.
  6. Voor het serveren de gekookte groenten overgieten met de bouillon. Het in stukken gesneden vlees van de kip op een schotel of op borden leggen en de bouillon met groenten erover schenken.
  7. Garneren met fijngehakte peterselie.
Eet smakkelijk



Misschien vind je dit ook leuk:
Ingredienten 400 gram spliterwten 1 prei 0,25 bosje bladpeterselie 2 runderbouillon blokjes 150 gr knolselderij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *