11 maart, 2018
Gepaneerde Bloemkool

Bloemkoolroosjes worden gekookt en dan gepaneerd en gefrituurd tot ze goudbruin zijn. Een heerlijk hapje of snack!Soms zijn de gebakken bloemkoolroosjes ook onderdeel van een gemengde schotel met meerdere gepaneerde en gebakken groentes.Bloemkool met paneer lekker als snack of onderdeel van een mezetafel.
IngrediΓ«nten (4 personen):
- 1,2 kg bloemkool
- zout
- 120 gr bloem
- 3 eieren
- 3 dl olie
- paneermeel
Bereiding:
- Verdeel de bloemkool in roosjes ter grootte van een ei.
- Kook ze halfgaar, giet ze af en laat ze goed uitlekken.
- Wentel de roosjes eerst door de bloem, haal ze vervolgens door de eieren en rol ze ten slotte door het paneermeel.
- Dompel ze met een schuimspaan in de hete olie en bak ze goudbruin.
- Laat de roosjes uitlekken op keukenpapier.
De gepaneerde bloemkool gaat uitstekend samen met rijst en een tomaten of tartaarsaus.
Eet smakkelijk